Roder HTS Structures

Zgodovina družine RÖDER

Ustanovitelj in predsednik uprave - Heinz Roder Ime družine Röder je že več kot 50 let povezano z industrijo šotorov, od pionirskih časov  Heinricha Röderja leta 1959 z dajanjem šotorov z lesenim ogrodjem v najem, do današnjih dni visoko zmogljive proizvodnje in prodajo sodobnih modularnih sistemov začasnih struktur po vsem svetu.

Danes deluje družinsko podjetje, RÖDER HTS HÖCKER GmbH, v prvih vrstah glede oblike in konstrukcije začasnih sistemov šotorov in ga vodi sin Heinricha Röderja, predsednik uprave Heinz Röder, ki je prevzel podjetje leta 2001 in zagotavlja, da se bo družinska tradicija nadaljevala v naslednjo generacijo.

Kratka zgodovina družine Röder v povezavi z začasnimi konstrukcijami:

1959       Poslovanje družine Röder s šotori se je začelo zelo zgodaj z dajanjem šotorov z lesenim ogrodjem v najem za uporabo v najemnem inventarju samega podjetja.

1961       Poslovanje družine Röder se razširi na oskrbo tržišča s šotori, ki jih zdaj prodajajo drugim podjetjem, ki dajejo šotore v najem.

1965       Začetna ponudba izdelkov podjetja se razširi z uvedbo jekla. Namesto lesa, se je jeklo začelo uporabljati kot glavni material za sestavne dele ogrodja.

1975       Razvoj in razpoložljivost ekstrudiranega aluminija in zaradi tega občutno zmanjšanje teže v primerjavi z jeklom, se je izkazala uporabniku prijazna alternativa za konstrukcije modularnega sistema šotorov. Uporaba ekstrudiranega aluminija ima dodatno prednost, saj se lahko uporabljajo vgrajeni kanali, ki občutno izboljšajo obliko tako, da lahko kanale “keder” uporabljate za varovanje strehe in pokrival strehe, z uporabo pritrdilnega sistema keder za strešne ponjave je postala nova oblika resničen modularni sistem.

1978       Novo aluminijasto ogrodje s sistemom keder, skupaj z rastočim asortimentom oblik šotorov, postane zelo hitro uspeh poslovanja družine Röder. Da bi lahko iz nenehno rastočega povpraševanja po izdelkih kovali dobiček, je družina Röder odprla novo tovarno, ki je bila namenjena masovni proizvodnji različnih lastnih sistemov šotorov. Tovarna je delovala v domačem kraju družine Röder, Wolferbornu, občina Büdingen, Nemčija.

1984       Nenehen razvoj proizvodnje je omogočil, da se je družina Röder povzpela do pomembnega vodilnega na trgu, vrhunec razvojnega programa pa je vodil do oblikovanja, proizvodnje in predstavitve prvega, 2-nadstropnega, večstopenjskega modularnega šotora na svetu, ki se je lahko v celoti demontiral – še danes pa lahko to obliko najdete v številnih aplikacijah po vsem svetu.

1992       Heinz in Edwin Röder sta na nemški borzi predstavila družinsko podjetje, RÖDER AG.

1993       Večino delnic podjetja RÖDER AG prevzame Klöckner & Co AG. Takrat se družina Röder odreče lastniškim pravicam podjetja.

1994       Heinz Röder konča predajo podjetja na  Klöckner & Co AG in zapusti RÖDER AG.

2001       Potem, ko je Heinz Röder zasledoval sedem let druge poslovne interese, je ustanovil novo proizvodno podjetje za posebne, začasne konstrukcije – podjetje RÖDER HTS High Tech Structures KG, ki je znova v mestu Wolferborn, občina Büdingen, Nemčija.

2002       RÖDER HTS KG odpre prve prodajalne v Veliki Britaniji in Franciji.

2003       RÖDER HTS KG odpre prve prodajalne, ki skrbijo za kupce na Srednjem Vzhodu.

2004       RÖDER HTS KG prevzame industrijskega konkurenta HÖCKER STRUCTURES iz mesta Bad Salzuflen, Nemčija. Strateška prilastitev podjetja HÖCKER STRUCTURES je odprla nova tržišča in dodala nove linije izdelkov k portfelju, ki ga je takrat že ponujalo podjetje RÖDER HTS KG.

2005       RÖDER HTS KG in HÖCKER GmbH sta se tudi formalno združili v skupnost z imenom RÖDER HTS HÖCKER GmbH. Isto leto sta se združili tudi proizvodni lokaciji RÖDER HTS in HÖCKER STRUCTURES v novo, najsodobnejšo ustanovo, s površino 42.000 m² in novim sedežem podjetja v mestu Kefenrod, Nemčija.

2006       RÖDER HTS HÖCKER GmbH je odprl prodajno pisarno v Singapuru.

2007       RÖDER HTS HÖCKER GmbH je odprt strateška prodajna mesta v Rusiji in Indiji.

2008       RÖDER HTS HÖCKER GmbH predstavi novo serijo sistemov šotorov, ki so oblikovani tako, da so združljivi z izdelki drugih proizvajalcev.

2009       Družina Röder praznuje 50 let dela v panogi šotorov na sejmu  RÖDER HTS HÖCKER GmbH TENT-EXPO 2009. Istega leta predstavijo tudi patentirano konstrukcijo ogrodja iz ogljika / mešane litine kovin.

2010       Uradna predstavitev sistema konstrukcije okvira iz ogljika / mešane litine kovin v povezavi z aluminijem – konstrukcija je zelo lahka in prva modularna tehnologija šotorov s prostostoječimi širinami.

2011       Družinsko podjetje RÖDER HTS HÖCKER GmbH ima predstavništva v 32 državah po vsem svetu. Podjetje je napovedalo nakup dodatnih 22.000 m² zemljišča, ob trenutnih  42.000 m² proizvodnih obratov – to bo zagotavljajo primerne površine za prihodnje širitve. Prva faza bo končana oktobra 2011 s postavitvijo najsodobnejšega proizvodnega obraza, velikega  2.600 m², za proizvodnjo PVC ponjav.